TWT-Rekord

RGNtools vertegenwoordigt al ruim 20 jaar TWT-REKORD – de bekende Italiaanse producent van wisselmes-freesgereedschappen – op de Nederlandse markt.

De marktleiders Garniga, Zuani en Rekord zijn gefuseerd en heten tegenwoordig TWT. Maar omdat de merknaam Rekord zo'n begrip is in Nederland, hanteren wij voorlopig de naam TWT-Rekord.

TWT-Rekord is al jaren één van de snelst groeiende producenten van houtbewerkings­gereedschappen in Europa. Dit is niet alleen vanwege de fusie, maar ook het logische gevolg van het consequent gevoerde beleid, dat gericht is op de volledige automatisering en robotisering van het productieproces; van ontwikkeling (CAD) tot realisatie (CAM) van het product. De vruchten van dit beleid: technologisch hoogwaardige producten, die door de rationele productiewijze bijzonder scherp geprijsd zijn.

TWT-Rekord gereedschappen worden gedistribueerd via een select netwerk van gespecialiseerde dealers: machine­leveranciers en slijperijen met bewezen kennis van zaken. Ter ondersteuning kan men een beroep doen op de technische helpdesk van RGNtools.

TWT-Rekord

Waarom TWT-Rekord?

 • Scherp geprijsd
 • Uniek snelwisselsysteem: duurzaam en eenvoudig te wisselen
 • Perfecte rondloopnauwkeurigheid
 • Frees eenvoudig ingewikkelde profielen voor bijvoorbeeld kozijnen en deuren

Leveringsprogramma

Naast een uitgebreid programma standaard freesgereedschappen produceert TWT-Rekord voornamelijk wisselmesfreessytemen voor de productie van kozijnen, ramen en deuren. In Italië is TWT-Rekord inmiddels marktleider en in Nederland werken honderden timmerfabrikanten, aannemersbedrijven en opleidingsinstituten met wisselmesfreesgereedschap van TWT-Rekord.

TWT-Rekord onderscheidt een drietal systemen voor de productie van kozijnen, ramen en deuren oplopend in kwaliteit, uitgebreidheid en complexiteit:

1. TWT-Rekord ECONOMY-wisselmessysteem

Een beperkte serie gereedschappen speciaal voor de eenvoudige productie van gevelelementen met een detaillering volgens de Nederlandse Praktijk Richtlijnen.

De frezen blinken uit door hun eenvoud, zonder afrondmessen en kantenbrekers. Door deze eenvoud is dit wisselmessysteem verrassend laag geprijsd.

Klik hieronder of op de afbeelding hiernaast om de Economy-catalogus in te zien.

Bekijk de catalogus
Voorblad Rekord Economy catalogus

2. TWT-Rekord REKOFIX-wisselmessysteem

Voor de productie van kozijnen, ramen en deuren volgens de KVT ontwikkelde TWT-Rekord een zeer uitgebreid wisselmesgereedschapsysteem, dat alle geperfectioneerde voordelen bezit van de reeds bekende wisselmessystemen, maar daarbij is gekoppeld aan een zeer redelijk prijsniveau. Het REKOFIX-mesopspansysteem is zelfs zo uniek, dat er patent op is verleend.

De voordelen van het REKOFIX-systeem:

 • Bijzonder geluidsarm door de perfecte rondvorm;
 • Maximale veiligheid. Vanzelfsprekend voldoen alle frezen van Rekord aan de strengste Europese veiligheidseisen (NEN-EN 847-1). Dergelijke gereedschappen zijn te herkennen aan de hiernaast afgebeelde Europese veiligheidslogo's;
 • Perfecte snij-eigenschappen door – waar mogelijk – scherende plaatsing van de messen;
 • Bijzonder lange standtijden, door de optimale spaanhoek van de hardmetalen wisselmessen;
 • Minimale steltijden door het gepatenteerde opspansysteem;
 • Economisch, door de lage prijs en het meervoudig gebruik van de messen;
 • Efficiënt; zowel in hoogte als in diameter wordt er gewerkt met een nulmaat, met als resultaat minimaal tijdverlies bij het verwisselen van de gereedschapsets.

Klik hieronder of op de afbeelding hiernaast om de Rekofix-catalogus in te zien.

Bekijk de catalogus

 

Bekijk kozijnprofielen

Man Klein Mec Klein

Voorblad TWT-Rekord Rekofix catalogus

3. TWT-Rekord TOPFIX-wisselmessysteem

Voor geavanceerde toepassingen op CNC-bewerkingscentra, gestuurde profielautomaten, CNC-pennenbanken en voor een ieder die streeft naar een perfect resultaat, heeft TWT-Rekord het TOPFIX-systeem geïntroduceerd.

Steltijden worden geminimaliseerd. De freeskwaliteit is door het spiegelgladde gepolijste profielmes perfect, naschuren behoort tot het verleden. Door de unieke snijgeometrie kunnen standtijdverbeteringen van 200% worden behaald. Het prijsniveau ligt ruim 25% onder vergelijkbare (als die bestaan?) systemen van de concurrentie.

Klik hieronder of op de afbeelding hiernaast om de Topfix-catalogus in te zien.

Bekijk de catalogus
Voorblad TWT-Rekord Topfix catalogus

RGNtools Combi-Line

Speciaal voor de eenvoudige productie van kozijnen, ramen en deuren op combinatie-machines, waarop met slechts een beperkte gereedschapdiameter gewerkt kan worden, is er van RGNtools de serie Combi-Line gereedschappen, met een zeer compacte en eenvoudige bouwvorm.
 

Bekijk de catalogus